Wijndomein

De Romeinse Katzei huisvest niet enkel de B & B maar ook het wijndomein.

De gronden rondom onze  boerderij  bleken namelijk geschikt om wijnstokken te planten. Het bleek de ideale terroir te zijn voor de aanleg van een  fantastisch gelegen wijngaard. Borgloon manifesteert zich trouwens  als DE WIJNSTREEK van België!

Immers De Romeinen destijds wisten toen al dat het hier goed vertoeven was en dat de ondergrond ideaal was en is voor wijnstokken.

En zo werden  in 2018  op de zuidelijk gelegen helling 525 stokken Chardonnay aangeplant.

In 2019 volgde een tweede aanplant : we plantten nog 1500 Chardonnay-stokken en 750 Pinot Noir-stokken bij .

Vanaf 2021 verwachten we onze eerste volwaardige oogst van de eerste aanplant Chardonnay. De eerste wijn van ons wijndomein zal dus een witte wijn zijn , gemaakt volgens Bourgognestijl.

In tussentijd zorgen we zo goed als mogelijk voor onze wijnstokken . Dit  met enkel gebruik van ecologische materialen zoals schoffelen , zonder gebruik van pesticiden, aanplant van hagen zodat nuttige insecten hun werk kunnen doen .

Beiden behaalden we in 2019 het getuigschrift van Wijnbouwer -Wijnmaker  via Syntra Hasselt en ook onze fytolicentie P2.

De wijnmakerij zelf is de laatste fase van de renovatie en zal tegen dat onze eerste wijnen worden verwacht klaar zijn . Op het domein zullen witte en rode stille wijnen gemaakt worden.

Waan je in de Bourgogne  en breng een bezoekje aan onze wijngaard.

Een onvergetelijk verblijf boeken?

Contact
© De Romeinse Katzei 2020